Пропадащата към морето алея е любимо място за разходки на бургазлии и туристи, защото има

...
Пропадащата към морето алея е любимо място за разходки на бургазлии и туристи, защото има
Коментари Харесай

Укрепват свлачището между Солниците и “Сарафово”, което се активира след земетресението в Турция

Пропадащата към морето алея е обичано място за разходки на бургазлии и туристи, тъй като има невероятна и красива панорама, която разкрива морския сексапил на Бургас. През лятото стотици се разхождат край морето и карат колела. Предвижда се свлачището сред Солниците и бургаския кв. “Сарафово ” незабавно да бъде укрепено, защото след последното земетресение в Турция се e задействало застрашително.

 

С изключителна докладна в общинския съвет се чака бързо да се сформира план, след което да стартира и самото подсилване. Общинските съветници поддържаха предлагането. Вече има прединвестиционни изследвания, с които ще бъде обвързван планът.

 

Проектът ще бъде импортиран в Министерството на районното развиване и благоустройство, което ще финансира укрепването на свлачищния регион. До това се стигна, откакто общината изиска подпомагане непосредствено от служебния районен министър Иван Шишков по време на визитата му в Бургас на 29-ти ноември. Тогава министърът видя на място какъв брой е сериозен казусът. 

 

За крайбрежното свлачище локалната власт сигнализира още от месец май, само че първичната връзка сред общината, “Геозащита ” и районното министерство не дадоха резултат. Абразивните процеси в района започват напролет. През април са открити първите вреди, които вълните нанасят сред пътя и морския бряг. Веднага са известени регионалната шефка проф. Мария Нейкова и Министерство на регионалното развитие.

 

Експерти от варненската компания “Геозащита ” установяват, че това не е свлачище, и предлагат да се създадат отводнителни уреди. Според тях вредите са нанесени от повърхностни води.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР